Вітаємо з ювілеєм Коваль Ірину Михайлівну!

Published: 2020-11-30

Щиро вітаємо провідного наукового співробітника лабораторії екології лісу УкрНДІЛГА, члена-кореспондента Лісівничої академії наук України, кандидата сільськогосподарських наук Коваль Ірину Михайлівну із 60-річчям!

Наукова діяльність Ірини Михайлівни пов’язана з дослідженнями у галузі екології лісових екосистем, моніторингу біорізноманіття, дендрохронології. ЇЇ професіоналізм, креативність та аналітичні здібності дозволили підняти на якісно новий рівень розробки наукових проектів лабораторії екології лісу з дендрокліматології, дендроекології та дендроіндикації. Впродовж свого трудового шляху вона була виконавцем низки бюджетних і госпдоговірних тем, є активною учасницею конференцій, нарад, проектів, присвячених дендрохронологічним дослідженням, які проходять у Польщі, Швейцарії, Італії, Австрії, є автором і співавтором понад 130 наукових праць.

За безпосередньої участі Ірини Михайлівни підготовлено низку важливих документів стосовно ведення господарства в антропогенно порушених лісових екосистемах, зокрема: рекомендації щодо ведення лісового господарства в умовах антропотехногенного впливу; рекомендації щодо заходів із підвищення пожежостійкості лісів та методику прогнозування їхнього післяпожежного розвитку тощо. Свою наукову діяльність вона успішно поєднує з викладацькою, працюючи у Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна та передаючи свій досвід і знання майбутнім екологам.

У цей знаменний день від усього колективу УкрНДІЛГА щиро бажаємо Ірині Михайлівні Коваль міцного здоров’я та добробуту, невичерпних сил і енергії, нових творчих здобутків і досягнень, успішної та плідної праці в ім’я лісівничої науки! Нехай Ваші щирість і доброзичливість завжди будуть супутниками по життю, вдача супроводжує у всіх починаннях, а вдома завжди чекають затишок і турбота близьких!

Колектив УкрНДІЛГА