Вітаємо з ювілеєм Ганну Терентіївну Гревцову!

Опубліковано: 2020-04-21

Сьогодні виповнюється 80 років від дня народження Гревцової Ганни Терентіївни, доктора біологічних наук, професора, члена Спеціалізованої вченої ради УкрНДІЛГА.

Вельмишановна Ганно Терентіївно, щиро вітаємо Вас з ювілеєм!

Знаємо Вас як визнаного ученого в галузі селекції та інтродукції рослин, авторку та співавторку близько 200 наукових праць, дослідницю, яка створила найбільшу в Східній Європі колекцію роду Кизильник (Cotoneaster (Medic.) Bauhin) із понад 160 видів, різновидів, форм, культиварів. За результатами Ваших досліджень і численних експедицій рекомендовано для використання в народному господарстві України більше ніж 140 видів та форм Cotoneaster, створено на непридатних та порушених землях перший у світі плодовий сад на підщепах кизильників.

Плоди Вашої роботи заслужено входять до скарбниці наукових досягнень країни і визнані далеко за її межами. Під Вашим керівництвом підготовлено когорту науковців, які гідно продовжують започатковані Вами напрями наукових досліджень.

У цей знаменний день бажаємо Вам, шановна Ганно Терентіївно, міцного здоров’я та довгих років життя, невичерпних сил і енергії, плідної праці в ім'я вітчизняної науки! Нехай життя залишається світлим і радісним, як цей святковий день, а вітання від рідних, друзів і колег додадуть наснаги та життєвих сил!

За дорученням колективу,

директор УкрНДІЛГА,

член-кореспондент НААН,

доктор с.г. наук, професор

В. П. Ткач