Не стало Миколи Павловича Козловського

Опубліковано: 2020-05-25

24 травня, на 64-му році життя не стало директора Інституту екології Карпат НАН України, члена-кореспондента НАН Украіїни, доктора біологічних наук Миколи Павловича Козловського. Перестало битися серце науковця, лісівника, щирої та світлої людини, чий вагомий внесок у лісівничу науку та справу підготовки висококваліфікованих фахівців важко переоцінити.

Козловський Микола Павлович народився 28 жовтня 1956 року у Волинській області. Науковий стаж його роботи становив понад 40 років. У 1979 році закінчив Львівський державний університет імені І. Франка (тепер – Львівський національний університет імені Івана Франка). Наукову діяльність розпочав того ж року у Львівському відділенні Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного АН УРСР. Працював на посадах інженера відділу біогеоценології, молодшого наукового та наукового співробітника. У 1989 році захистив кандидатську дисертацію. З 1993 року працював на посаді старшого наукового співробітника Інституту екології Карпат НАН України. У 2007 році захистив докторську дисертаційну роботу. З 2007 року виконував обов’язки директора Інституту екології Карпат, а від 2009 року був директором цієї установи. За роки своєї діяльності Микола Павлович опублікував близько 200 наукових праць у галузі екології, екосистемології, охорони біорізноманіття, ґрунтової зоології, нематодології, паразитології тощо, підготував когорту науковців, які гідно продовжують його починання та дослідницькі напрями.

Колектив УкрНДІЛГА висловлює щирі та глибокі співчуття рідним, близьким, колегам з приводу смерті Козловського Миколи Павловича.

У пам’яті всіх, хто знав і працював разом з Миколою Павловичем, він назавжди залишиться справедливим і принциповим керівником, високопрофесійним і кваліфікованим ученим, вихованою та чуйною людиною, яка вірно служила обраній справі та своїй Батьківщині. Світла пам’ять про нього назавжди лишиться в наших серцях. Розділяємо разом з Вами біль утрати, сумуємо та підтримуємо у годину скорботи.

Вічна пам'ять!

Колектив УкрНДІЛГА

та його науково-дослідної мережі