Громадськості представлено книгу Владислава Сердюка «Микола Львович Давидов та його краєвидний сад»

Опубліковано: 2024-10-04

Наприкінці вересня під час фестивалю «Книжкова країна», який відбувся в Києві, у Національному комплексі «Експоцентр України», відвідувачам була представлена книга Владислава Сердюка «Микола Львович Давидов та його краєвидний сад» (видавництво «Ярославів Вал»).

   

Зібрані й упорядковані автором матеріали життєвого шляху дослідника, садівника, засновника дендрологічного парку «Веселі Боковеньки» М. Л. Давидова знайомлять читача із маловідомими раніше фактами створення парку. У презентованій історико-біографічній книзі наведено результати досліджень Миколи Львовича з дендрології, ґрунтознавства, лісівництва, ландшафтної архітектури, ентомології та інших наук, адже він ретельно вивчав природничі науки та враховував рекомендації найкращих спеціалістів свого часу на практиці. В своєму саду він вирощував, висаджував, доглядав і спостерігав, безліч декоративних й рідкісних рослин, які за власний кошт замовляв у ботанічних садах різних країн світу. Публікації, статті, листування, рекомендації – яскраве підтвердження того, якою непростою була історія втілення цього творчого й наукового задуму в складних кліматичних умовах Степу України.

Дослідно-селекційний дендрологічний лісовий центр «Веселі Боковеньки» запрошує відвідати ландшафтний парк й відкрити для себе цікаві факти з понад сторічної його історії. Цей парк зачаровує в будь-яку пору року, тож з великою повагою ми віддаємо шану його засновнику Миколі Львовичу Давидову – людині, яка все своє життя присвятила тому, щоб ця місцина стала оазою краси, і який мріяв про те, щоб люди, потрапляючи в його краєвидний сад, забували про негаразди й насолоджувалися природою. Висловлюємо щиру подяку автору книги Владиславу Анатолійовичу Сердюку за подарунок – книгу про творчий життєвий шлях видатного дослідника, що залишив по собі неоціненний й дивовижний скарб – парк «Веселі Боковеньки.

 

ДСДЛ центр «Веселі Боковеньки»