15 вересня — День працівника лісу!

Опубліковано: 2024-09-13

День працівника лісу – професійне свято працівників лісового господарства, лісової й деревообробної промисловості України, який щорічно відзначається в третю неділю вересня. Ліс росте десятиріччями, і саме тому лісівники наголошують суспільству щодо терміновості та невідкладності проведення заходів із відновлення лісів, їх збереження та сталого використання. Тож, дбайливе та бережливе ставлення до лісу є обов’язком як працівників лісової галузі, так і кожного громадянина, особливо сьогодні, коли лісові екосистеми України в умовах воєнних дій зазнають знищення та значних пошкоджень, від пожеж вигоряють величезні площі лісових ділянок, забруднюється повітря й ґрунти. На окупованих територіях зараз знаходиться майже 30 відсотків об’єктів Смарагдової мережі. Проте, незважаючи на труднощі, фахівці й науковці лісової галузі в співпраці з міжнародними колегами активно впроваджують інноваційні технології з моніторингу лісів, відстежують і фіксують знищене, а проєкти з відновлення лісових екосистем України наразі спрямовані на відбудову екологічної рівноваги та стабільності держави.

З нагоди Дня працівника лісу в змішаному форматі онлайн-офлайн відбулися урочисті збори трудового колективу УкрНДІЛГА. Директор Інституту Віктор Ткач привітав присутніх колег із професійним святом, а також, скориставшись нагодою, нагородив співробітників Інституту за вагомий внесок у лісове господарство, участь у міжнародних ініціативах і сприяння впровадженню наукових розробок у лісогосподарське виробництво, грамотами, подяками та відзнаками Держлісагентства України, УкрНДІЛГА, Товариства лісівників України.

Вітаємо працівників лісової галузі, Інституту та його науково-дослідної мережі з професійним святом! У цей святковий день хочемо висловити слова щирої вдячності за стабільну й безперервну діяльність лісогосподарської сфери та зокрема лісівничої науки та побажати міцного здоров’я та благополуччя, нових успіхів і здобутків, скорішої перемоги та миру!

Адміністрація УкрНДІЛГА