Базові принципи запровадження національної інвентаризації лісів України

Опубліковано: 2020-07-14

2 червня 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України № 643-IX «Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів».

Цим Законом визначено поняття національної інвентаризації лісів, як системи вибірково-статистичних обстежень лісового фонду України, спрямованої на отримання обґрунтованої узагальненої інформації щодо лісів для потреб планування, зокрема стратегічного, ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу лісів. Також передбачено, що Порядок проведення національної інвентаризації лісів затверджується Кабінетом Міністрів України, а інформація про виконання цього Закону включається до звіту про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України за 2020 рік.

Про базові принципи запровадження національної інвентаризації лісів України розповів кореспонденту «Лісового і мисливського журналу» завідувач лабораторії моніторингу і сертифікації лісів УкрНДІЛГА Ігор Букша.

Лабораторія моніторингу і сертифікації лісів УкрНДІЛГА