Вийшов з друку навчальний посібник «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин» (частина 2)

Опубліковано: 2024-05-27

Вийшов із друку навчальний посібник «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин» (частина 2), підготовлений у співпраці науковцями УкрНДІЛГА та НУБіП України. 

У навчальному посібнику наведено відомості про збудників хвороб рослин, розглянуто класифікацію й типи хвороб, наведено характеристику фітопатогенних вірусів, бактерій, грибів, рослин-паразитів. У представленій другій частині акцентується увага на основних збудниках хвороб, шкідливих для декоративних деревних рослин. Для найпоширеніших видів збудників надається характеристика симптомів та особливостей ураження. Для кращого сприйняття навчального матеріалу в посібнику наведено ілюстративний матеріал і визначник за симптомами ураження основних видів деревних і чагарникових декоративних рослин. 3міст навчального посібника відповідає навчальній програмі дисципліни «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин». Багато кольорових ілюстрацій у тексті та в додатку.

   

«Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин (частина 2): навчальний посібник» / Н.В. Пузріна, В.Л. Мєшкова. Київ : Редакційно-видавничий відділ НУБіП України, 2024. 219 с.

Посібник буде корисний студентам, аспірантам, докторантам, викладачам закладів вищої освіти, спеціалістам лісового та садово-паркового господарства.

 

Пресслужба УкрНДІЛГА