Дендропарк ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція»

Опубліковано: 2024-05-23

Дендропарк, розташований на території ДП «Новгород-Сіверська ЛНДС», створено за географічним принципом, в ньому виділені частини рослинності степової, лісостепової та лісової зони. Також є секція декоративних форм, що мають високу ступінь атрактивності: красиве цвітіння, оригінальне забарвлення квітів і листя тощо. Цьогоріч весна виявилася надзвичайно ранньою й теплою, за спостереженнями на метеомайданчику станції вегетаційний період розпочався 6 квітня, а в парку передчасно та майже водночас рясно заквітнули дерева й кущі, ваблячи око контрастами яскравих барв і відтінками ніжної зеленні. 

      

Пишним цвітом вкриті айва звичайна, церцис канадський, спірея Вангутта, барбарис Тунберга, форзиція європейська, магонія падуболиста, калина гордовина, бузок, флокси. Головною прикрасою стало рясне квітування магнолії кобус, яка адаптувалася до клімату північної частини Східного Полісся.

    

      

Науковці станції постійно працюють над поповненням колекції інтродуцентів та екзотів. Це дає додаткові можливості щодо удосконалення  й розроблення шляхів адаптації рослин до актуальних кліматичних умов.

 

ДП «Новгород-Сіверська ЛНДС»