Сезонні лісокультурні роботи в ДП «Клавдієвська ЛНДС»

Опубліковано: 2024-05-16

Протягом весни у ДП «Клавдієвська ЛНДС» ведуться роботи з вирощування садивного матеріалу, який в подальшому буде використано для лісорозведення та штучного лісовідновлення. Працівниками станції в розсадниках, у спеціально облаштованих коробах було висіяне насіння сосни звичайної, дуба звичайного, липи та клена.

  

Попередньо підготувавши ґрунт, було висіяно насіння на площі 0,5 га, що в подальшому забезпечить підприємство в повному обсязі власним садивним матеріалом.

   

Фахівці науково-дослідної лабораторії також висіяли генетично покращене насіння сосни звичайної, зібране з клоново-насіннєвих плантацій. В подальшому із вирощених сіянців буде створено сортовипробні лісові культури для проведення досліджень із метою визначення спадкових властивостей у відповідних кліматичних умовах.

      

Лісівники докладають максимум зусиль для отримання якісного садивного матеріалу з метою подальшого відтворення лісів. Протягом вегетаційного періоду в розсадниках буде проводитися кропітка робота з догляду за сходами, зокрема – прополювання міжрядь, обробіток від полягання та полив.

    

В рамках весняної лісокультурної кампанії працівниками станції було виконано всі планові показники: створено лісові культури на площі 89,9 га, доповнення проведено на площі 56,3 га. Загалом лісівники висадили близько 860 тисяч сіянців головних лісотвірних порід (сосни звичайної та дуба звичайного).

Науковці станції постійно працюють над вдосконаленням методів і технологій вирощування якісного та стійкого до несприятливих погодних умов і до зміни клімату садивного матеріалу з високою інтенсивністю росту та покращеними спадковими властивостями.

 

ДП «Клавдієвська ЛНДС»