Завершено роботи із консервування будівлі Краснотростянецького відділення

Опубліковано: 2024-01-29

24 січня, після завершення робіт із консервування будівлі Краснотростянецького відділення, пошкодженої внаслідок обстрілів навесні 2022 р., адміністрація УкрНДІЛГА в особі директора Віктора Ткача, заступника директора Євгена Шахнера та провідного юрисконсульта Інституту Наталії Фірсової зустрілися з начальником управління містобудування та архітектури Сумської обласної військової адміністрації Володимиром Биковим та із в.о. начальника відділу містобудування та архітектури Тростянецької міської ради Іриною Гудзенко. Під час зустрічі було обговорено та намічено комплекс подальших дій щодо відновлення будівлі відділення, визначено можливі джерела фінансування робіт.

Зустрічі передувало спілкування керівництва УкрНДІЛГА з колективом відділення, на якому Віктор Ткач ознайомив присутніх із загальною ситуацією в Інституті та науково-дослідній мережі та окреслив завдання на перспективу.

Нагадаємо, що в березні 2022 року внаслідок російської військової агресії руйнуванню до рівня припинення функціонування піддалися об’єкти Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА. Зокрема, було знищено унікальну наукову бібліотеку та цінні архівні матеріали стосовно результатів досліджень на науково-дослідних об’єктах за майже 90-річний період. Великого пошкодження внаслідок обстрілів зазнала адміністративна будівля відділення, яку віднесено до пам’яток архітектури державного значення. Співробітники відділення, на щастя, не постраждали.

 

Будівля Краснотростянецького відділення до початку російської агресії

Будівля відділення після пожежі внаслідок обстрілів

Законсервована будівля відділення

 

Пресслужба УкрНДІЛГА