З Різдвом Христовим та Новорічними святами!

Опубліковано: 2023-12-23

Завершення одного річного циклу і початок нового спонукає до роздумів про рік минулий: 2023 – другий рік війни з агресором – приніс науковій спільноті доволі гіркий досвід. Наші рідні, друзі, колеги й досі на нездоланній відстані, і все те, що ми цінуємо в житті та що має особливе значення – під хмарою невизначеності. На більшості станцій і філіалів мережі УкрНДІЛГА науково-дослідна інфраструктура є тією чи іншою мірою пошкодженою, повноцінне проведення наукових досліджень ускладнене відсутністю безпечних умов праці через загрози обстрілів і замінування території, чотири підприємства взагалі перебувають у зоні окупації. Проте незважаючи на труднощі, колективи продовжують свою діяльність під час воєнного стану. 

У мирний час 2023-й мав стати роком ювілеїв для трьох підприємств науково-дослідної мережі Інституту:

З лютого 2022 року ДП «Степовий філіал УкрНДІЛГА» знаходиться на тимчасово окупованій території, адміністративна будівля філіалу та дослідного лісництва були пошкоджені під час обстрілів та внаслідок руйнування Каховської ГЕС відповідно. Будівля Краснотростянецького відділення, яку віднесено до пам’яток архітектури державного значення, в березні 2022 р. внаслідок російських обстрілів, на жаль, також зазнала великих пошкоджень. Наразі тривають роботи з її консервації та подальшого відновлення.

Але головним є зберегти колективи, науковий і виробничий досвід яких є значним внеском у розвиток  української та світової лісівничої науки. Роки плідної творчої роботи та нескінченна жага до знань дарують змогу невтомним трудівникам отримувати задоволення від своєї праці. Щирі вітання співробітникам підприємств-ювілярів!

Поточний рік був надзвичайно відповідальний і насичений подіями. Інститут, станції та філіали відновлювали свою наукову й дослідницьку діяльність, відбудовували зруйноване, продовжували волонтерську роботу та кожного дня разом робили свій невеликий внесок у нашу спільну Перемогу та крок у мирне майбутнє.

 

Тож напередодні Різдва та Новорічних свят висловлюю співробітникам Інституту та дослідної мережі УкрНДІЛГА, а також їхнім родинам численні побажання переможного, світлого та продуктивного нового року! Сподіваюся, що в 2024-му році саме те, що ми любимо робити, буде тим, що ми будемо робити!

 

Директор УкрНДІЛГА Віктор ТКАЧ