Директор УкрНДІЛГА Віктор Ткач провів робочу нараду з керівниками установ і підприємств дослідної мережі Інституту

Опубліковано: 2023-12-08

7 грудня в режимі онлайн відбулася робоча нарада директорів установ і підприємств дослідної мережі УкрНДІЛГА.

На початку засідання директор УкрНДІЛГА Віктор Ткач проінформував присутніх про результати підсумкового розширеного засідання колегії Держлісагентства та позитивну оцінку роботи галузі Рахунковою палатою за результатами аудиту ефективності виконання повноважень державними органами в частині забезпечення контролю своєчасності, повноти нарахування та сплати податків й інших надходжень до державного бюджету суб’єктами господарювання в сфері лісового господарства.

Про підсумки діяльності установ і підприємств науково-дослідної мережі УкрНДІЛГА за 9 місяців поточного року доповіла головний економіст Олена Чанглі. Вона звернула увагу, що незважаючи на військовий стан підприємства УкрНДІЛГА виконали всі заплановані основні показники. Так, за підсумками фінансово-господарської діяльності підприємства УкрНДІЛГА отримали понад 110 млн грн чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), що становить 164 % до запланованого рівня та 139 % до рівня відповідного періоду 2022 року. До зведеного бюджету сплачено 34,7 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 4,1 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року. Середньомісячна заробітна плата штатних працівників УкрНДІЛГА зросла до рівня минулого періоду на 27 % і становить 17,6 тис. грн.

Заступник директора УкрНДІЛГА Сергій Мусієнко акцентував увагу на проведенні заходів щодо виявлення й прийняття до лісового фонду самозалісених ділянок. Також наголосив на проблемі замінування території підприємств мережі та посилення роботи з розмінування. На сьогодні частка таких площ у лісовому фонді ДП «Харківська ЛНДС» – 46 %, а в ДП «Клавдієвська ЛНДС» – 85 %. Стосовно проведення рейдової роботи наголошено про необхідність посилення співпраці з правоохоронними органами.

Директор ДП «Новгород-Сіверська» ЛНДС» Анатолій Жежкун доповів про стан проведення санітарних рубок та заготівлі деревини.

Директор ДП «Харківська ЛНДС» Андрій Мостепанюк акцентував увагу на проведенні рубок станом на 1 грудня 2023 р., зокрема освітлення виконані на 100 %, прочищення – на 74  %, прорідження – на 100 %, прохідні рубки – на 74 %, лісовідновні – на 81 %. План з лісокультурних заходів виконано на 100 %, план із заходів на науково-дослідних об’єктах – на 76 %. Основною проблемою є необхідність розмінування територій переважно в Липецькому та Південному лісництвах станції.

Завершуючи нараду, директор Інституту Віктор Ткач наголосив на необхідності виконання тематичного плану,  всіх планових річних показників з наукової та господарсько-фінансової діяльності, на потребі опрацювання в майбутньому питання стосовно розроблення та удосконалення нормативів суцільних санітарних, ландшафтних і комбінованих рубок, приведення законодавства про оцінку впливу на довкілля у відповідність до норм європейського законодавства тощо, акцентував на питанні публікаційної активності наукових співробітників. Окрім того, Віктор Ткач звернувся до керівників підприємств мережі з проханням приділити особливу увагу кадровим питанням, збереженню наукового потенціалу, підвищенню рівня оплати праці співробітників філіалів і дослідних станцій, а також продовженню активної волонтерської діяльності для підтримки ЗСУ і територіальної оборони.

Пресслужба УкрНДІЛГА