У Польщі відбулася міжнародна конференція «Ліс і вода»

Опубліковано: 2023-04-21

VI міжнародна конференція «Forest and Water» відбулася у Польщі (Lipowyj Most, Bialymstok). УкрНДІЛГА представляла там старший науковий співробітник сектору фітопатології канд. с.-г. наук Валентина Дишко.

Сучасні загрози лісовим екосистемам пов’язані насамперед зі зміною клімату та антропогенною діяльністю, яка впливає на якість повітря, якість води та природний кругообіг води в річковому басейні. Зменшення ризиків вимагає вжиття превентивних заходів впроваджених на основі наукових результатів.

Метою конференції був обмін результатами досліджень і поглядами вчених, експертів і практиків у сфері взаємодії між лісом і водою. Тут були представлені проєкти, реалізовані у Польщі та інших європейських країнах, спрямовані на  дослідження та покращення стану води в лісах. Також метою конференції було поширення наукових і практичних знань з питань щодо взаємодії між лісом і водою, серед широкої аудиторії та подальше використання цих знань у повсякденній роботі працівників лісового та водного господарства.

Конференцію було організовано за підтримки  Міністерства сталого управління лісами та водними ресурсами з метою аналізу загроз лісовим екосистемам, визначення обсягу необхідних досліджень і заходів.

Організатор  конференції Instytut Badawczy Leśnictwa (Forest Research Institute) Польщі за підтримки Regionalną Dyreccija Liasów Panstwowych w Bialomstoku (Regional Directorate of the State Forests in Bialostok) та Biurem Urządzania Lasu i Geodezji Leśnej oddzial w Bialymstoku, Nadleśnictwem Supraśl  (Bureau for  Forest Management and  Geodesy in Bialystok, Supraśl Forest Distrikt).

Валентина Дишко,

канд. с.-г. наук,

 ст. наук. с. сектору фітопатології УкрНДІЛГА