Участь науковців у заходах, присвячених Міжнародному дню лісів

Опубліковано: 2023-03-22

З нагоди Міжнародного дня лісу співробітники Поліського філіалу УкрНДІЛГА 21 березня 2023 р. взяли участь у V Міжнародній науково-практичній конференції: «Лісівнича освіта і наука: стан, проблеми та перспективи розвитку», яка відбулася у Малинському фаховому коледжі.

Під час конференції обговорили основні проблеми та перспективи лісового господарства, лісівничої науки та освіти. Старший науковий співробітник, канд. с.-г. наук Олег Жуковський доповів на тему «Проблеми ведення лісового господарства та наукових досліджень в умовах війни», старший науковий співробітник, канд. с.-г. наук, с. н. с. Василь Бородавка та науковий співробітник Олена Бородавка доповіли на тему: «Досвід формування мішаних листяно-соснових молодняків у Волинському Поліссі».

Крім цього, в Поліському національному університеті відбувся Круглий стіл, присвячений Міжнародному дню лісів. На заході були присутні представники Поліського природного заповідника, Рівненського природного заповідника, природного заповідника «Древлянський», Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, Товариства лісівників Житомирщини, Житомирської районної організації УТМР, КП «Зеленбуд» ЖМР.

Поліський філіал УкрНДІЛГА представляв старший науковий співробітник, канд. біол. наук, с. н. с. Олександр Орлов, який доповів на тему: «Поширення омели австрійської в соснових лісах Житомирського Полісся».

Пресслужба Поліського філіалу УкрНДІЛГА

Фотографії: Анатолій Вишневський