Участь ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція» у поширенні екологічних знань в регіоні

Опубліковано: 2023-02-09

Ліси виконують важливі  екологічні, економічні і соціальні функції. Охорона лісових екосистем, відтворення корінних деревостанів, збереження природної спадщини є важливим завданням екологів, лісівників і усієї громадськості.

На запрошення громадської організації «Деснянська ліга натуралістів» 21 січня 2023 р. директор ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція» УкрНДІЛГА, к. с.-г. н. Анатолій Жежкун провів лекцію на тему «Лісова екологія Сіверщини». Серед слухачів були представники Новгород-Сіверської ОТГ, Новгород-Сіверської РВА, журналісти, внутрішньо переміщені особи зі східних регіонів країни.

Розглянуто питання екології, структури екосистеми, типів рослинності, компонентів та ознак лісу. Присутніх ознайомили зі структурою, породним складом, площею, запасом і приростом деревостанів України та Східного Полісся зокрема.

У надзвичайно тяжкий для нашої держави час та військове лихоліття учасники зі жвавим зацікавленням сприйняли теоретичні знання. У відповідях на чисельні запитання лектор надав пояснення щодо заповідання лісів та інших екосистем, особливості заготівлі деревини, збору грибів та лісових ягід, збільшення лісистості території, а також правил поведінки у лісі в умовах сьогодення.

 

ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція»

Фото: Марія Максименко