Колектив УкрНДІЛГА вітає з 50-річчям Олександра Геннадійовича Целіщева

Опубліковано: 2022-11-16

Щиро вітаємо наукового співробітника відділу інвентаризації лісів, моніторингу, сертифікації та лісовпорядкування Олександра Геннадійовича Целіщева з 50-річчям!

Олександр Геннадійович закінчив біологічний факультет Харківського державного університету за спеціальністю «Біолог. Викладач біології та хімії». З січня 1998 р. працював на посадах інженера та молодшого наукового співробітника, а з грудня 2000 р. по грудень 2003 р. навчався в аспірантурі УкрНДІЛГА. З грудня 2003 р. по грудень 2005 р. – молодший науковий співробітник лабораторії екології лісу. З січня 2006 р. по грудень 2009 р. працював на посаді наукового співробітника лабораторії екології лісу, а з січня 2010 р. по цей час працює на посаді наукового співробітника відділу інвентаризації лісів, моніторингу, сертифікації та лісовпорядкування.

Коло наукових інтересів О. Г. Целіщева включає дослідження впливу негативних екологічних й антропогенних факторів на стан лісових насаджень, динаміку їх таксаційних показників і структуру деревостанів; фітоіндикацію змін екологічних режимів, фітосозологічні дослідження лісових екосистем, визначення охоронного статусу лісових територій, моделювання кліматичних змін території України, дослідження біоекологічних характеристик лісотвірних порід і оцінювання впливу змін кліматичного середовища на життєздатність їх ценопопуляцій.

Знаємо Олександра Геннадійовича як досвідченого й творчого фахівця. Він кваліфіковано працює з базами даних моніторингу лісів, прикладними програмами та додатками статистичної обробки інформації. Брав участь у підготовці пропозицій щодо «Методики визначення належності лісових територій до пралісів, квазі-пралісів і природних лісів», проекту Закону України «Про території Смарагдової мережі», пропозицій щодо виконання лісогосподарськими підприємствами вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» тощо.

Целіщев О. Г. також був учасником міжнародних проектів – міжнародної спільної програми моніторингу у регіоні Європейської Економічної Комісії ООН UN-ECE ICP Forests, проєкту Європейського Союзу із вивчення уразливості лісів до змін клімату Clima East. Є автором і співавтором понад 60 наукових праць у фахових виданнях України та зарубіжжя.

Колектив УкрНДІЛГА щиро вітає Олександра Геннадійовича з ювілеєм і бажає йому міцного здоров’я, щастя, мирного неба, добробуту та нових звершень і здобутків на професійній ниві!

Колектив УкрНДІЛГА