З Днем працівника лісу!

Опубліковано: 2022-09-15

Вітаємо з професійним святом – Днем працівника лісу! Ліс є одним із найцінніших дарів природи, дієвим стабілізатором навколишнього середовища та цінним джерелом різноманітної сировини. Щоденна праця лісівників покликана зберігати та примножувати зелене багатство України, підвищувати екологічну безпеку й забезпечувати гармонійну взаємодію суспільства та природи.

Проте всім нам необхідно пам’ятати, що дбайливе ставлення до лісу є обов’язком не лише працівників лісової галузі, а й кожного громадянина, особливо в складний час, який сьогодні переживає держава.

В умовах військового стану та в повоєнний період перед галуззю гостро постануть питання щодо масштабного лісорозведення та лісовідновлення для забезпечення збільшених потреб у деревині; моніторингу лісів й оцінювання збитків, завданих лісовим екосистемам; поліпшення санітарного стану та життєздатності лісів, підтримки та розвитку їхніх еколого-захисних функцій тощо. Але знаємо, що разом ми зможемо подолати всі труднощі та вирішити актуальні проблеми.

У цей святковий день дозвольте висловити кожному працівнику Інституту та його науково-дослідної мережі слова щирої вдячності за внесок у нашу стабільну та безперервну роботу на благо лісівничої науки, а також побажання скорішої перемоги та миру в Україні, здоров’я, щастя та злагоди вам і вашим родинам, нових успіхів, досягнень і звершень! Нехай неодмінно здійснюються всі мрії та задуми!

Адміністрація УкрНДІЛГА