Пішов із життя Володимир Кравченко

Опубліковано: 2022-08-22

Учора, 21 серпня 2022 року, не стало науковця-ґрунтознавця, професіонала своєї справи, доброзичливої, щирої та світлої людини – Володимира Кравченка. Йому було лише 50 років…

Володимир був випускником Харківського державного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва (нині – Державний біотехнологічний університет) за спеціальністю «Агрохімія та ґрунтознавство». Тривалий час він працював у ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського», а з лютого 2016 року – в лабораторії лісового ґрунтознавства УкрНДІЛГА на посаді провідного інженера, а згодом – молодшого наукового співробітника.

За час роботи в нашому Інституті Володимир Миколайович був виконавцем низки бюджетних і госпдоговірних науково-дослідних робіт та міжнародних проєктів. Зокрема, він займався моніторингом ґрунтів та аналізом антропогенного впливу на зміни їх лісорослинних властивостей, лісотипологічним оцінюванням деградованих і малопродуктивних земель щодо придатності для лісорозведення. Був автором і співавтором понад 20 наукових праць, серед яких монографія «Наукові та прикладні основи захисту ґрунтів від ерозії в Україні» і тлумачний словник з сільськогосподарської екології.

Колектив УкрНДІЛГА висловлює щирі та глибокі співчуття рідним, близьким, друзям і колегам Володимира Кравченка. У пам’яті всіх нас, хто знав його та працював разом із ним, Володимир назавжди залишиться енергійним і працелюбним фахівцем, надійним товаришем, відкритою та чуйною людиною, яка вірно служила вітчизняній науці.

Розділяємо біль утрати, сумуємо та підтримуємо в час скорботи.

Колектив УкрНДІЛГА