Вітаємо з Днем народження Наталю Юріївну Висоцьку!

Опубліковано: 2022-08-03

Колектив Інституту щиро вітає з Днем народження першого заступника директора з наукової роботи, кандидата сільськогосподарських наук, старшого наукового співробітника, члена-кореспондента Лісівничої академії наук України Наталю Юріївну Висоцьку!

Наталя Юріївна – харизматична, енергійна, красива, чуйна та надзвичайно ерудована жінка. Вона встигає дбати як про питання науки в Інституті, так і про справи колективу, та ніби символізує собою дбайливу й турботливу господиню нашої великої наукової оселі. У такий складний для нашої країни і болісний час вона не на словах, а на ділі дбає про людей – своїх підлеглих та їхні родини. За діями Наталі Юріївни, особливо в умовах сьогодення, неможливо не розгледіти масштабність особистості та дійсно добре серце.

За майже 20-річний час роботи в УкрНДІЛГА Наталя Юріївна пройшла шлях від інженера до першого заступника директора. Навчалася в аспірантурі, обіймала посади молодшого, наукового та старшого наукового співробітника лабораторії селекції, вченого секретаря. Вона – чудовий організатор і комунікатор, координатор виконання фундаментальних і прикладних наукових досліджень з питань лісового та мисливського господарства, агролісомеліорації та раціонального природокористування, кваліфікований науковий керівник для аспірантів, талановитий науковець і фахівець з лісової селекції, біотехнології лісових деревних рослин, полезахисного лісорозведення, а також технологій створення та вирощування високопродуктивних лісових насаджень в умовах зміни клімату.

Протягом своєї роботи в Інституті Н. Ю. Висоцька  була виконавцем семи та керівником трьох бюджетних науково-дослідних тем, керувала міжнародними проєктами на замовлення Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) та USAID. Брала безпосередню участь у розробленні документів, які регламентують діяльність лісової галузі, зокрема Комплексної дорожньої карти з удосконалення ведення господарства в рівнинних лісах України, регіональної програми «Ліси Харківщини», Настанов з лісового насінництва, Правил утримання та збереження полезахисних лісових смуг та ін.

Наталя Юріївна є автором і співавтором близько 100 наукових публікацій – монографій, звітів, стандартів, посібників, статей у фахових виданнях України та Європи, включених до міжнародних наукометричних баз даних, рекомендацій щодо лісового насінництва, селекції, агролісомеліорації, створення та вирощування лісових насаджень.

Шановна Наталю Юріївно! У цей святковий день від усього серця бажаємо Вам міцного здоров’я та безмежного щастя, мирного неба та стабільного добробуту, нових звершень і численних здобутків на науковій і професійній ниві! Нехай доля завжди посміхається Вам, колеги і співробітники – цінують і поважають Вас, а рідні та близькі завжди будуть для Вас надійною опорою! Із Днем народження!

 

Колектив УкрНДІЛГА