Вітаємо із 70-річним ювілеєм Володимира Антоновича Лук’янця!

Опубліковано: 2022-06-17

 

Сердечно вітаємо старшого наукового співробітника відділу лісівництва та економіки лісового господарства Володимира Антоновича Лук’янця із 70-річчям!

Володимир Антонович після закінчення в 1971 році Лубенського лісового технікуму п’ять років працював техніком-помічником таксатора та інженером у Харківській експедиції ВО «Ліспроект», а з 1976 року є незамінним співробітником лабораторії лісівництва (зараз – відділ лісівництва та економіки лісового господарства УкрНДІЛГА). За свою понад 45-річну діяльність він пройшов шлях від інженера до старшого наукового співробітника паралельно заочно закінчивши у 1985 році Харківський сільськогосподарський інститут ім. В. В. Докучаєва, факультет захисту рослин.

За свій довгий науковий шлях В. А. Лук'янець брав участь у численних дослідженнях лабораторії лісівництва, пов’язаних із оптимізацією режимів вирощування, реконструкції, природного та штучного відновлення лісових насаджень різного породного складу в різноманітних умовах. Був керівником і виконавцем понад 30 бюджетних й госпдоговірних тем і наукових проєктів. Ювіляр є автором і співавтором понад 100 наукових праць, зокрема восьми статей в наукових періодичних виданнях, включених до наукометричної бази даних Scopus, трьох раціоналізаторських пропозицій, низки нормативних документів з ведення лісового господарства в лісах України щодо проведення рубок головного користування, рубок формування й оздоровлення лісів, підвищення лісорослинного потенціалу лісових насаджень тощо.

Володимир Антонович постійно бере участь у громадському житті УкрНДІЛГА, довгий час був активним діячем його профспілкової організації. Має великий авторитет і користується повагою серед колективу відділу, інституту та його науково-дослідної мережі. За свою плідну працю та сумлінне виконання обов’язків неодноразово був відзначений на рівні УкрНДІЛГА, області та галузі.

Шановний Володимире Антоновичу, прийміть найщиріші вітання від усього колективу інституту з нагоди Вашого 70-річчя! Бажаємо Вам миру та злагоди, міцного здоров’я та добробуту, довгої та плідної праці на благо та розвиток лісівничої науки! Нехай у Вашому житті не буде місця для зневіри й суму, а кожен день приносить лише радість і душевний спокій! Хай Вас завжди оточують шанобливі колеги, сповнені любові рідні й близькі та віддані друзі!

Колектив УкрНДІЛГА