Вітаємо з ювілеєм Петра Богдановича Тарнопільського!

Опубліковано: 2022-06-04

Щиро вітаємо старшого наукового співробітника відділу лісовідновлення та захисного лісорозведення УкрНДІЛГА Петра Богдановича Тарнопільського з 60-річчям!

За майже 40-річний час роботи в в інситуті Петро Богданович здійснював дослідження в галузі лісовідновлення, лісорозведення та лісової рекультивації. Був керівником і виконавцем 15 бюджетних і госпдоговірних тем, низки наукових проєктів, довгий час обіймав посаду вченого секретаря інституту.

П. Б. Тарнопільський проводить дослідження процесів і закономірностей природного заростання техногенних комплексів, формування фітоценозів на різних формах рельєфу та видового біорізноманіття на рекультивованих землях. Результати його досліджень особливостей генезису ґрунтоутворення на рекультивованих землях і формування лісорослинних умов під насадженнями різного складу й на різних ґрунтосумішах розкривних порід у природних зонах заслужено входять до скарбниці здобутків лісівничої науки.

Загальний доробок за роки діяльності Петра Богдановича становить понад 100 наукових праць і нормативних документів, присвячених створенню та вирощуванню лісових культур на рекультивованих землях; особливостям росту та сортиментної структури культур сосни плантаційного типу у Поліссі; росту й стану культур дуба звичайного з різними супутніми породами у лісостеповій зоні; використанню органо-мінеральних добрив, отриманих після переробки твердих побутових відходів і відходів деревообробки в лісовому господарстві та інші. Також він є співавтором двох патентів і Національних стандартів України «Сіянці сосни звичайної та дуба звичайного із закритою кореневою системою. Технічні умови».

За довголітню сумлінну працю на ниві лісової науки, особистий внесок у підвищення ефективності ведення лісового господарства, впровадження наукових розробок у лісогосподарське виробництво був нагороджений відзнаками та нагородами Держлісагентства, Харківської обласної ради тощо.

Шановний ювіляре! Прийміть сердечні привітання з нагоди Вашого 60-річчя! Нехай Ваші мудрість, ерудиція, підтримка та доброзичливість завжди лишаються супутниками по життю, а в серці горить світло від вдячності та шани колег, рідних і друзів! Бажаємо міцного здоров’я, нових наукових досягнень й успіхів, най завжди Вас супроводжують щаслива зоря удачі та Боже благословення, а у Вашому домі панують любов, злагода та добробут на многая і благая літа!

 

Колектив УкрНДІЛГА