Під час військових дій російської федерації проти України знищено будівлю Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА

Опубліковано: 2022-04-26

Повідомляємо, що під час військової агресії російської федерації проти України в результаті боїв, які відбувалися в м. Тростянець Сумської області, у березні, на жаль, було повністю знищено пожежею адміністративну будівлю Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА, зокрема й обладнання, архів і цінну наукову бібліотеку. Співробітники відділення, на щастя, не постраждали.

Нині, коли Сумщина повертається до мирного життя, вжито заходів для організації процесу визначення обсягів і суми завданої шкоди Краснотростянецькому відділенню. Вирішується питання щодо можливості відновлення будівлі. Зазначимо, що ця будівля була пам’яткою архітектури державного значення.

Для довідки. Краснотростянецьке відділення (до травня 2011 року – Краснотростянецька лісова науково-дослідна станція) перебуває у складі УкрНДІЛГА з 1930 року. Станцію було засновано в 1923 році. У відділенні проводять дослідження щодо удосконалення систем рубок в умовах північної частини Лівобережного Лісостепу та вдосконалення методів селекційних досліджень лісових порід, дослідження адаптивних можливостей порід-інтродуцентів, розробляють наукові засади з оптимізації вирощування садивного матеріалу тощо.

Адміністрація УкрНДІЛГА