Українські жінки-лісівниці в Австрії

Опубліковано: 2022-04-09

Європейське товариство дикої природи (European Wilderness Society) є єдиною загальноєвропейською некомерційною неурядовою організацією, яка займається захистом дикої природи та навколишнього середовища. До спеціальної багатонаціональної та досвідченої команди товариства входять фахівці в галузі дикої флори та фауни, охорони дикої природи та природокористування, захисники природи, дослідники та науковці, експерти з туризму, спеціалісти з маркетингу та бізнесу, юридичні радники. Свою місію вони здійснюють через низку проєктів, які сприяють обміну знаннями про дику природу, включаючи освіту, культуру та науку, від рівня місцевої громади до наукового та урядового рівнів. Для виконання своєї місії та досягнення визначених цілей Європейське товариство дикої природи підтримує стратегічні партнерські відносини з найкращими світовими природоохоронними організаціями.

Європейське товариство дикої природи співпрацює з українськими партнерами Європейської мережі дикої природи та постійно реалізовує проекти, підтримуючи українців.

Завдяки спільним зусиллям Європейського товариства дикої природи, української партнерської громадської організації «ФОРЗА» та Карітасу вдалося прихистити українських жінок-лісівниць із сім’ями в австрійському окрузі Лунґау.

Для обговорення професійного розвитку 30 березня Європейське товариство дикої природи організувало зустріч з трьома жінками-лісівницями з України в Тамсвезі, Австрія. Метою зустрічі було познайомитися, презентувати інформацію щодо лісового сектору Австрії, обговорити очікування та потенційну спільну діяльність.

Детальніше про зустріч можна дізнатися на сайті Європейського товариства дикої природи:

https://wilderness-society.org/ukrainian-women-foresters-in-austria/

Ірина Оболоник

Відділ науково-технічної інформації, інтелектуальної власності,

інновацій та патентної діяльності

Фото: Ірина Щока