Відбувся Харківський науковий форум «Наука, діалог поколінь»

Опубліковано: 2020-10-15

13 жовтня 2020 року в Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна відбувся науковий форум «Наука, діалог поколінь». Участь у форумі взяли близько 150 провідних та молодих науковців, керівників та представників науково-дослідних і освітніх закладів Харкова, представники Національної академії наук України, Міністерства освіти і науки України, Харківської обласної державної адміністрації, бізнесових структур області. Учасником форуму від УкрНДІЛГА був вчений секретар Олексій Кобець.

Метою заходу була консолідація зусиль наукової спільноти, влади, бізнесу для забезпечення подальшого розвитку майбутнього інтелекту України. Пряма трансляція відбувалася на сторінках Facebook та YouTube Харківського національного університету, Харківської обласної державної адміністрації, Міністерства освіти і науки України. Відкрив Форум із вітальним словом Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.



Олексій Кучер із вітальним словом

Модератором на заході виступав Едуард Сімсон, заступник генерального директора Індустріальної групи Української промислової енергетичної компанії. Онлайн-участь у роботі Форуму взяв нещодавно обраний Президент Національної академії наук України, академік Анатолій Загородній.



Онлайн-участь Президента НАН України академіка Анатолія Загороднього

У межах заходу в форматі дебатів між визнаними та молодими науковцями, які висловлюють різні точки зору, було проведено три раунди дискусії за напрямками: наука та суспільство, наука та держава, наука та економіка.



Дебати науковців

Серед актуальних питань, піднятих на заході, були:

За результатами дебатів було акцентовано увагу на необхідності розширення співпраці науковців із бізнесом та продовження діяльності робочої групи, створеної на базі ХОДА, зокрема для вирішення питань, пов’язаних із подальшим розвитком науки Харківщини та підвищення престижності професії науковця, а також наголошено на необхідності формування Державної стратегії розвитку української науки.

Запис трансляції Форуму на сторінці Facebook ХНУ ім. В. Н. Каразіна дивіться тут.

Вчений секретар УкрНДІЛГА,

канд. с.-г. наук Олексій Кобець