Міжнародна конференція «Агробіорізноманіття для покращення харчування, здоров’я, якості життя, духовного розвитку людини

Опубліковано: 2021-11-19

В рамках роботи міжнародної мережі AgroBioNet 3-го листопада в режимі онлайн відбулася X Міжнародна наукова конференція «Агробіорізноміття для покращення харчування, здоров'я, якості життя та духовного розвитку людини» (Agrobiodiversity for improving the nutrition, health, life quality, and spiritual development of people), організована факультетом агробіології та харчових ресурсів, Інститутом  Біорізноманіття та Біобезпеки Словацького аграрного університету у Нітрі (Slovak University of Agriculture in Nitra) та відділом акліматизації плодових рослин Національного ботанічного саду НАНУ ім. М. М. Гришка.

З вітальним словом від організаторів конференції виступив директор Інституту Збереження Біорізноманіття та Біобезпеки Словацького аграрного університету Ян Бриндза.

Метою конференції було створення платформи для обміну знань, обговорення умов більш комплексного пошуку можливостей збереження біорізноманіття; створення єдиного інтегрованого науково-дослідного потенціалу. Присутні наголосили на необхідності спрямування результатів досліджень на вирішення проблем суспільства не лише для покращення харчування, здоров’я та поліпшення якості життя, а й духовного розвитку людини.

У конференції прийняли участь науковці 96 установ аграрного, ботанічного, лісівничого, медичного, фармацевтичного та технологічного профілей із країн східної Європи, фахівці з питань акліматизації, селекції, фізіології, біохімії рослин, вирощування та переробки рослинної продукції. Від УкрНДІЛГА були представлені матеріали та доповідь С. А. Лось, Т. С. Риженко і В. Л. Шугіної щодо особливостей фенології репродуктивного розвитку горіхів селекції Л. С. Шугіна (The reproductive development phenology peculiarities of Leonid Shugin’s precocious persian walnut forms).

Найбільш цікаві доповіді будуть опубліковані у міжнародному журналі Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Quality.

Велика подяка організаторам і учасникам конференції за добре сплановану роботу, цікаві доповіді та дискусії.

Світлана Лось,

канд. с.-г. наук, завідувачка лабораторії селекції

Титульне фото: Словацький аграрний університет у Нітрі

 (взято із сайту закладу)