Міжнародна конференція «Environmental change and forest fires» пройшла у Стамбулі

Опубліковано: 2021-09-27

У серпні 2021 року відбулася Міжнародна онлайн-конференція, присвячена проблемам зміни клімату та зростаючих ризиків лісових пожеж, їхнього екологічного впливу та нових підходів у запобіганні пожежам.

Конференція організована за ініціативи Регіонального Управління лісового господарства (Стамбул, Туреччина) та Стамбульським університетом (Istanbul Universitesi-Cerrahpaşa) за підтримки Європейського Союзу (DG ECHO European Civil Protection and Humanitarian Aid).

Під час конференції було представлено результати досліджень, що стосувалися оцінювання та картографування пожежних ризиків у лісах і на нелісових землях за допомогою методів дистанційного зондування Землі та ГІС. Дослідження залежностей між індикаторами, які характеризують зміни клімату та трансформацією режимів пожеж. Розглянуто новітні засоби прогнозування виникнення природних пожеж та технологічні підходи для більш ефективного раннього виявлення пожеж. Також було висвітлено нові підходи до управління природними пожежами на ландшафтному рівні.

На конференції з доповіддю «Approaches to Managing Forests аfter Fire» виступив старший науковий співробітник лабораторії екології лісу УкрНДІЛГА Сергій Сидоренко. У доповіді йшлося про особливості оцінювання  пожежних ризиків в Україні, зміну пожежних режимів  та рівнів пожежної небезпеки за умовами погоди, спричинену змінами клімату. Особливу увагу приділено веденню господарства у пошкоджених лісовими пожежами лісах.

Доповідь «Approaches to Managing Forests аfter Fire»

Підвищення ризиків природних пожеж на території України

 

Сергій Сидоренко,

с.н.с. лабораторії екології лісу УкрНДІЛГА,

 канд. с.-г. наук

Фото надані автором