Акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом»

Опубліковано: 2021-09-27

Сьогодні ліси вкривають лише 15,9 % території України, у порівнянні з оптимальною лісистістю для нашої країни у 20 %. У рамках програми Президента України “Зелена країна” за три роки заплановано висадити 1 мільярд нових дерев, а за 10 років – збільшити площу лісів на 1 мільйон га.

Ознайомитися з картою Зеленої країни, дізнатися скільки вже висаджено дерев і скільки дерев залишилося висадити можна на сайті Акції. Тут також можна завантажити свої фотографії, де Ви самі саджаєте дерева та, таким чином, надихнути інших до участі в озелененні країни.

Цікавим є те, що кожен бажаючий може долучитися до Акції, а його дерево стане одним із мільярду дерев, висаджених у нашій державі під час Акції. Для цього необхідно зайти на сайт https://zelenakraina.gov.ua/, зареєструватися на участь в Акції та обрати місце, де Ви бажаєте висадити дерево чи дерева. Напередодні висадки Вам буде запропоновано можливі дати, Ви оберете зручну для себе. І не хвилюйтеся: лісівники нададуть Вам все необхідне й підкажуть як правильно висаджувати ліс. Від Вас очікуються тільки Ваш гарний настрій і бажання допомогти висадити 1 мільярд дерев та озеленити Україну. 

До участі в Акції запрошуються місцеве населення, учнівська та студентська молодь, представники громадських організацій, центральних, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації та представники громадських об’єднань.

Отримати детальну інформацію щодо Акції та участі в ній можна тут.

Прес-служба УкрНДІЛГА

за матеріалами Держлісагентства