Вітаємо з Днем народження директора УкрНДІЛГА Віктора Петровича Ткача!

Опубліковано: 2021-07-23

Щиро вітаємо директора Інституту, члена-кореспондента НАН і НААН України, Лауреата Державної премії в галузі науки і техніки, академіка та Віцепрезидента Лісівничої академії наук України, доктора с.-г. наук, професора Віктора Петровича Ткача з Днем народження!

В. П. Ткач є умілим і талановитим організатором й керівником із 20-річним досвідом управління провідною науково-дослідною установою лісової галузі, видатним вченим в галузі екології лісів, лісознавства й лісівництва, визнаним в Україні та за її межами, активним громадським діячем і справжнім професіоналом своєї справи.

Результати його досліджень щодо вивчення водоохоронної та гідрологічної ролі українських лісів, ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку та наближеного до природи лісівництва, програмно-цільового і системного відтворення лісів заслужено входять до скарбниці здобутків вітчизняної та світової лісівничої науки.

За роки плідної діяльності загальний науковий доробок Ткача В. П. складає понад 250 наукових праць, у т. ч. 15 монографій. За плідну наукову та професійну діяльність був нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів, численними відзнаками та нагородами НАН, НААН, ЛАНУ, МОН України, Держлісагентства, Харківської обласної ради тощо. За цикл опублікованих наукових праць Указом Президента йому присуджено Державну премію України в галузі науки і техніки.

В. П. Ткач  започаткував й активно розвиває свою наукову школу. Під його керівництвом підготовлено когорту науковців, які гідно продовжують організовані ним напрями наукових досліджень.

У цей знаменний день бажаємо Вам, Вікторе Петровичу, міцного здоров’я та довгих років життя, миру, злагоди, добра та всіляких гараздів Вам і Вашій родині, нових наукових звершень, творчих успіхів та подальшої плідної праці на благо Інституту та вітчизняної науки!

 

Колектив УкрНДІЛГА