ДП «Новгород-Сіверська ЛНДС» провела заходи у рамках акції «Створюємо ліси разом» та до Дня довкілля

Опубліковано: 2021-04-27

ДП «Новгород-Сіверська ЛНДС» традиційно приймає участь у акції Державного агентства лісових ресурсів України «Створюємо ліси разом» та активно залучає учнівську молодь із метою екологічного виховання та поширення знань про ліси. Цього року члени гуртка Станції юних натуралістів під керівництвом її працівників доповнили колекцію декоративних деревних порід та чагарників у дендропарку ДП «Новгород-Сіверська ЛНДС» новими видами.

Також на базі Слобідського дослідного лісництва лісничий провів екскурсію для юннатів – діти ознайомились із основними функціями лісу та життям його мешканців, зрозуміли чому вкрай необхідно бережно ставитися до лісів.

Акцію проводили в лісовому фонді лісництва. Разом із працівниками державної лісової охорони учні розвішали на деревах шпаківні.

Таким чином, підростаюче покоління під час безпосереднього спілкування із природою та під дбайливим наглядом працівників лісової галузі отримує знання та практичні навички щодо вирощування лісів та шанобливого ставлення до довкілля. Ми переконані, що кожен, хто побував на подібних заходах, ніколи не наважиться знищувати ліс і завжди буде піклуватись про природу.

Не залишилась осторонь станція і в День довкілля. Цього дня в Новгород-Сіверській громаді відбулася велика весняна толока. Співробітниками станції разом із її директором А. М. Жежкуном проведено прибирання та благоустрій прилеглої території. Ніхто не залишився осторонь, адже всіх обєднала спільна справа турботи про довкілля.

Прес-служба

ДП «Новгород-Сіверської лісової науково-дослідної станції»