Не стало видатного науковця Олени Сергіївни Мігунової

Опубліковано: 2021-02-22

Із глибоким сумом повідомляємо, що 19 лютого 2021 року на 93-му році пішла з життя доктор с.-г. наук, професор Олена Сергіївна Мігунова – великий вчений, людина з глибоким і багатим внутрішнім світом, яка була беззавітно віддана науці.

Її вагомий внесок у розвиток вітчизняної лісівничої науки важко переоцінити. Головними напрямами наукових досліджень професора О. С. Мігунової  були лісорослинні особливості ґрунтів, лісопридатність засолених ґрунтів, можливість створення на них захисних та озеленювальних насаджень, кількісне обґрунтування лісотипологічної класифікаційної моделі, історія лісівничої типології та генетичного ґрунтознавства тощо.

Загальний науково-педагогічний стаж Олени Сергіївни становив 70 років. За роки своєї діяльності Мігунова О. С. підготувала 5 кандидатів наук, видала близько 300 наукових, науково-популярних і навчально-методичних робіт, серед яких 12 монографій – «Лесонасаждения на засоленных почвах», «Леса и лесные земли», «Лесоводство и почвоведение», «Лесная типология, школа В. В. Докучаева и вопросы географии», «Типы леса и типы природы» та ін. Результати її досліджень входять до скарбниці видатних наукових досягнень України та визнаються далеко за її межами.

У пам’яті та серцях всіх, хто знав і працював разом із нею, Олена Сергіївна назавжди залишиться видатним науковцем, який суттєво поглибив уявлення про природу лісу, працелюбною, енергійною та чуйною людиною, яка все життя вірно служила обраній справі. Розділяємо біль утрати, висловлюємо щирі та глибокі співчуття родині, близьким і колегам померлої, сумуємо та підтримуємо в час скорботи.

Вічна пам’ять!

 

Колектив УкрНДІЛГА