Тиждень права

Опубліковано: 2019-12-12

Враховуючи важливе значення правової культури у подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права.

Всеукраїнський тиждень права проводиться в Україні з 2008 року, з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. Тиждень права – це масштабний захід, який об’єднує правників, органи влади, громадський сектор, міжнародних партнерів задля просвіти у сфері прав людини. До проведення заходів щорічно долучається велика кількість громадських та студентських організацій, юридичних компаній, закладів освіти, правників та активістів.

Головними завданнями Тижня є сприяння формуванню правової культури та правової свідомості в суспільстві, підвищення рівня знань громадян щодо гарантованих Конституцією та законами України їхніх прав у різних сферах життя.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 липня 2019 року № 568-р та наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 10 грудня 2019 року № 586 «Про затвердження Плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права» з 9 по 13 грудня 2019 року в Українському ордена «Знак пошани»  науково-дослідному інституті лісового господарства та агромеліорації ім. Г.М. Висоцького відбудуться тематичні заходи інформаційного характеру відповідно до плану, затвердженого Держлісагентством.

Прес-служба УкрНДІЛГА