Екологічний форум «Ліси України: виклики, наука та безпека»

Опубліковано: 2024-04-27

Науковці Поліського філіалу УкрНДІЛГА  Віктор Шевчук і Тетяна  Курбет  взяли участь у роботі екологічного форуму «Ліси України: виклики, наука та безпека», який відбувся 25 квітня на базі Державного університету «Житомирська політехніка». До обговорення анонсованих тем були запрошені представники ДП «Ліси України», Головного управління ДСНС України в Житомирській області, Державної екологічної інспекції Поліського округу, а також профільні фахівці з інших установ і приватних організацій Житомирщини.

Науковці, провідні спеціалісти галузі та представники влади окреслили коло питань щодо впливу військових дій на лісові екосистеми України, здійснення заходів гуманітарного розмінування та ведення лісового господарства з урахуванням сучасних екологічних принципів і вимог природоохоронного та лісового законодавства.

Під час форуму також було висвітлено питання щодо підготовки спеціалістів в галузі лісового господарства, зокрема було акцентовано увагу на відкритті відповідної спеціальності 205 «Лісове господарство» в Державному університеті «Житомирська політехніка».

 

Поліський філіал УкрНДІЛГА