Щодо підготовки підпорядкованих УкрНДІЛГА підприємств до пожежонебезпечного періоду 2024 року

Опубліковано: 2024-04-16

На виконання вимог наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 20.02.2024 №26 «Про підсумки пожежонебезпечного періоду 2023 року та завдання на 2024 рік» з метою забезпечення належної охорони лісів від пожеж, запобігання виникненню осередків загорання, своєчасного виявлення та оперативної локалізації лісових пожеж, підприємства, діяльність яких координує УкрНДІЛГА, здійснили ряд заходів з підготовки до пожежонебезпечного періоду, зокрема:

В лісових масивах підприємствами проведено профілактичні та попереджувальні заходи щодо запобігання лісових пожеж, а саме:

   

    

   

Також визначено перелік ділянок в межах лісогосподарських підприємств з високим ризиком виникнення пожеж, в тому числі основні місця переходу пожеж з територій інших землекористувачів. Для постійного нагляду за лісовими масивами використовуються пожежно-спостережні вежі та телевізійні системи спостереження.

З метою виявлення порушників правил пожежної безпеки лісовою охороною регулярно здійснюються рейди. Також затверджено графіки чергування відповідальних працівників та державної лісової охорони в офісах підприємств і лісництв у вихідні та святкові дні.

 

Пастухов О.В., головний інженер УкрНДІЛГА